Politika zasebnosti za AdriaPower spletne strani

Nazadnje posodobljeno: [27/01/2024]

Vaša zasebnost je za nas izjemno pomembna.

Hvala, ker uporabljate storitve AdriaPower. Ta politika zasebnosti pojasnjuje, kako obdelujemo vaše osebne podatke na vseh spletnih straneh, povezanih z AdriaPower, vključno z https://shop.adriapower.si, https://adriapower.si, https://www.adriapower.com, in vse sorodne strani, kot vse podstrani, in kako jih uporabljamo za izboljšanje vaše izkušnje in zagotavljanje boljše storitve.

Katere osebne podatke zbiramo

Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

Ko uporabljate storitve AdriaPower, zbiramo različne vrste vaših osebnih podatkov, da vam lahko zagotovimo boljše izkušnje in bolj prilagojene storitve. Naša zbirka osebnih podatkov vključuje:

Zbiramo te podatke, da bi vam lahko bolje prilagodili naše storitve in ponudbe ter izboljšali vašo izkušnjo na spletnem mestu AdriaPower.

Komentarji

Ko obiskovalci pustijo komentarje na naših spletnih straneh, zbiramo podatke, prikazane v obrazcu za komentarje, pa tudi IP naslov obiskovalca in niz uporabniškega agenta brskalnika, da pomagamo pri zaznavi neželenih sporočil.

Piškotki

Uporaba piškotkov in drugih tehnologij, posredovanje podatkov oglaševalskim in družbenim omrežjem

Ko obiščete našo spletno trgovino, v vašo napravo shranjujemo in iz nje beremo majhne datoteke, kot so piškotki. Piškotek je majhen skupek črk in številk, ki ga hranimo v vašem spletnem brskalniku ali trdem disku vašega računalnika. Nekateri piškotki omogočajo sledenje vašim aktivnostim med brskanjem po naših straneh od trenutka, ko odprete okno spletnega brskalnika, do trenutka, ko ga zaprete. Piškotki, ki so shranjeni na trdem disku vašega računalnika, ostanejo za nastavljen čas in se aktivirajo pri vsakem obisku spletnih strani, ki so jih ustvarile.

Poleg piškotkov uporabljamo tudi spletne signale, znane kot “web beacons”. To so majhne slike, ki opravljajo podobne funkcije kot piškotki in so del naših spletnih strani.

Nekateri piškotki se shranjujejo neposredno v vašo napravo prek naših spletnih strani in nam pomagajo:

Če pustite komentar na naših spletnih straneh, se lahko odločite za shranjevanje vašega imena, e-poštnega naslova in spletnega naslova v piškotke. To je za vaše udobje, da vam ni treba ponovno vnašati podatkov, ko pustite še en komentar. Ti piškotki bodo trajali eno leto.

Tovrstni piškotki in druge datoteke so nujno potrebni za delovanje Adria Power spletne trgovine. Če boste onemogočili piškotke v svojem brskalniku, obstaja možnost, da naše spletne strani ne bodo delovale pravilno, zaradi česar vam ne bomo mogli ponujati izdelkov iz naše ponudbe ter storitev.

V napravi shranjujemo tudi piškotke, ki nam omogočajo:

Prav tako omogočamo shranjevanje piškotkov tretjim stranem, ki jih lahko uporabljajo za:

Za namen prikazovanja prilagojenih ponudb in prikrojenih oglasov v okviru oglaševalskih in družbenih omrežij na drugih spletnih straneh izven naše domene, oglaševalskim in družbenim omrežjem posredujemo tudi podatke o vašem obnašanju na spletu. Takšnim partnerjem pa ne posredujemo vaših identifikacijskih podatkov. Seznam družabnih in oglaševalskih omrežij, ki jih uporabljamo, je naveden v razdelku Kdo obdeluje vaše osebne podatke in s kom jih delimo? .

Če uporabe piškotkov tretjih strani in posredovanja vaših podatkov oglaševalskim in družabnim omrežjem pod zavihkom Nastavitve zasebnosti/Cookie Settings ne onemogočite in po našem opozorilu kliknete na kakršno koli povezavo na naših spletnih straneh (izven okvirčka z opozorilom) oziroma kliknete na tipko „Razumem“, ki je sestavni del opozorila, se šteje, da se strinjate z uporabo navedenih piškotkov in posredovanjem vaših podatkov oglaševalskim in družabnim omrežjem. Svoje soglasje lahko kadar koli umaknete s prepovedjo te funkcije pod zavihkom Nastavitve zasebnosti/Cookie Settings.

Uporaba osebnih podatkov obiskovalcev spletnih strani

Če obiščete spletno trgovino Adria Power, obdelujemo podatke o vašem obnašanju na spletu na podlagi našega zakonitega interesa (brez vašega soglasja) za naslednje namene:

Poleg piškotkov podatke dopolnjujemo še z naslednjimi podatki:

Osebne podatke v ta namen uporabljamo največ 38 mesecev in jih hranimo le v pseudonimizirani obliki. Če imate glede tega pomisleke, lahko najdete več informacij tu.

Obdelava podatkov za pripravo prilagojenih ponudb in prikrojenih oglasov

Obdelavo podatkov o vašem obnašanju na spletnih straneh izvajamo na podlagi našega zakonitega interesa (brez vašega soglasja) za pripravo prilagojenih ponudb in prikrojenih oglasov, ki jih prikazujemo na spletu. Naš zakoniti interes je v tem, da vam zagotovimo čim bolj prilagojene in učinkovite ponudbe.

Te podatke tudi analiziramo in iz njih izpeljujemo dodatne informacije. Na podlagi teh podatkov razvrščamo uporabnike v različne skupine in vsaka skupina prejema lastne prilagojene ponudbe. Če ste, na primer, iskali gospodinjski aparat v naši spletni trgovini ali ste kliknili na ponudbo v e-sporočilu, ki ste ga prejeli, se lahko ta gospodinjski aparat prikaže na prvi strani naše spletne trgovine, ko naslednjič obiščete stran. Na podlagi vaših iskalnih navad lahko ocenimo, v katero skupino strank spadate, in vam ponudimo druge izdelke, ki bi vas lahko zanimali.

Osebne podatke v ta namen hranimo 1 mesec. Če želite to funkcijo izklopiti, lahko to storite v zavihku Nastavitve zasebnosti.

Vgrajene vsebine iz drugih spletnih mest

Članki na naših spletnih straneh lahko vključujejo vgrajene vsebine (npr. video posnetke, slike, članke itd.). Vgrajene vsebine iz drugih spletnih mest se obnašajo enako, kot če bi obiskovalec obiskal drugo spletno mesto.

Zakaj obdelujemo osebne podatke in zakaj smo do tega upravičeni?

Pri AdriaPower obdelujemo vaše osebne podatke za različne namene, pri čemer uporabljamo različne pravne podlage, ki so odvisne od vašega odnosa z nami. Vaše osebne podatke obdelujemo v naslednjih situacijah:

1. Obisk spletne trgovine: Ko obiščete naše spletne strani, vključno s tistimi, kjer uporabljamo piškotke, zbiramo podatke za analizo števila obiskovalcev in izboljšanje naših storitev. To počnemo na podlagi zakonitega interesa za izboljšanje uporabniške izkušnje.

2. Registracija na naši spletni strani: Če se registrirate na naši spletni strani, vaše podatke uporabljamo za upravljanje vašega računa in zagotavljanje povezanih funkcionalnosti. To počnemo na podlagi izvajanja pogodbe z vami.

3. Nakup v naši spletni trgovini: Ko opravite nakup, vaše podatke uporabljamo za obdelavo vašega naročila, zaščito naših pravnih zahtevkov in izpolnjevanje zakonskih obveznosti. To počnemo na podlagi izvajanja pogodbe z vami in izpolnjevanja zakonskih obveznosti.

4. Prilagojene ponudbe in oglaševanje: S pomočjo vaših kontaktnih podatkov in drugih informacij vam lahko prikazujemo in pošiljamo prilagojene ponudbe. Če se strinjate, lahko podatke posredujemo tretjim osebam za prikazovanje oglaševanja na drugih spletnih straneh in za dostop do dodatnih storitev. To počnemo na podlagi vašega soglasja.

5. Uporaba storitev brez soglasja: V določenih primerih lahko vaše osebne podatke obdelujemo brez vašega soglasja, na podlagi izvajanja pogodbe, našega zakonitega interesa ali v izpolnjevanju zakonskih obveznosti, odvisno od vašega odnosa z nami. To vključuje situacije, ko ste samo obiskovalec naše spletne trgovine, ko se registrirate ali opravite nakup pri nas, ali pa komunicirate z nami ali obiščete naše prevzemno mesto.

Pri AdriaPower se trudimo, da obdelujemo vaše osebne podatke zakonito in v skladu z veljavnimi zakoni o varstvu podatkov.

Uporaba zbranih podatkov

Vaše osebne podatke uporabljamo izključno za naslednje namene:

Obdelava podatkov ob registraciji

Če se registrirate na naši spletni strani, se obdelava vaših podatkov razširi na podlagi izvajanja pogodbe. To pomeni, da obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, nastavitve ter podatke o vaših naročilih (če opravite nakup) brez vašega soglasja. Ta obdelava je potrebna, da lahko upravljamo vaš uporabniški račun.

Pogodba, na kateri temelji ta obdelava, se sklene hkrati z ustvarjanjem vašega računa. Vaše osebne podatke v ta namen hranimo vse dokler obstaja vaš uporabniški račun, ki ga lahko kadarkoli izbrišete.

Obdelava podatkov na podlagi zakonitega interesa

Če ustvarite račun v spletni trgovini shop.adriapower.si, obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, nastavitve ter podatke o vaših naročilih (tudi če opravite nakup brez vpisa v svoj račun) ter podatke o vašem obnašanju na spletu ter obnašanju pri branju e-sporočil, in to na podlagi našega zakonitega interesa, brez potrebe po vašem soglasju. Ta obdelava se izvaja za naslednje namene:

  1. Pridobivanje podatkov za izboljšanje naših storitev: Naš zakoniti interes vključuje izboljšanje naših storitev za vas, kar dosežemo z zbiranjem podatkov, na podlagi katerih lahko v prihodnje izboljšamo pogoje za nakupovanje. To vključuje tudi oceno vašega zadovoljstva z našimi storitvami.
  2. Posredovanje prilagojenih ponudb in prikrojenih oglasov: Naš zakoniti interes je tudi učinkovita promocija naših izdelkov in storitev. Na podlagi zbranih podatkov lahko posredujemo ponudbe po meri in prikrojene oglase, ki jih lahko prejemate preko različnih komunikacijskih kanalov, vključno z elektronsko pošto, SMS sporočili, družbenimi omrežji, telefonom, elektronskimi napravami in navadno pošto ter jih prikazujemo na naših spletnih straneh.

Deljenje podatkov s tretjimi osebami

Vaših osebnih podatkov ne prodajamo ali ne posredujemo tretjim osebam brez vašega izrecnega soglasja, razen če to zahteva zakon ali je potrebno za izpolnjevanje vaših naročil.

Vaše pravice glede vaših podatkov

Imate pravico do dostopa, popravka, izbrisa ali prenosa vaših osebnih podatkov, ki jih hranimo. Prav tako lahko kadar koli zahtevate, da prenehamo uporabljati vaše podatke za določene namene. Za uveljavljanje teh pravic nas kontaktirajte na [info@adriapower.si].

Analiza in izpeljani podatki za prilagojene ponudbe

Da bi vam lahko pripravili ponudbo po meri, analiziramo vse zgoraj navedene podatke in iz njih pridobivamo druge izpeljane podatke, ki jih uporabljamo v ta namen. To nam omogoča, da bolje razumemo vaše preference in interese. S temi podatki lahko razvrstimo naše uporabnike v različne skupine, pri čemer vsaka skupina prejema lastne prilagojene ponudbe.

Na primer, če ste prej iskali gospodinjske aparate ali ste kliknili na ponudbo v e-sporočilu, ki smo vam ga poslali, se lahko ta vrsta izdelka prikaže na prvi strani naše spletne trgovine, ko naslednjič obiščete naše spletne strani. Na podlagi vaših preteklih aktivnosti lahko ocenimo, v katero skupino strank spadate, in vam na spletnih straneh ponudimo druge izdelke in storitve, ki bi vas morda zanimale.

Če želite onemogočiti to funkcijo, lahko to storite kadarkoli v nastavitvah zasebnosti.

Poleg tega lahko na podlagi našega zakonitega interesa uporabimo vaše nastavitve za testiranje novih funkcij in aplikacij, še preden jih uvedemo. Več o tem je opisano v razdelku “Če obiščete naše spletne strani.”

Vaše osebne podatke v ta namen uporabljamo med celotnim trajanjem vašega računa, ki ga lahko kadarkoli izbrišete. Če imate glede tega kakršne koli pomisleke, lahko najdete več informacij z pisanjem na info@adriapower.si.

Obdelava na podlagi izvajanja pogodbe – Nakupi

Če opravite nakup pri nas kot fizična oseba, obdelujemo vaše osebne podatke za namene obdelave vašega naročila. To vključuje identifikacijske in kontaktne podatke ter podatke o vaših naročilih. Če imate uporabniški račun pri nas, lahko v ta namen uporabimo tudi vaše nastavitve.

Če opravite nakup pri nas kot zastopnik pravne osebe, obdelujemo enake podatke za isti namen na podlagi našega zakonitega interesa, ki izhaja iz sklenitve in izvajanja pogodbe z osebo, ki jo zastopate.

Uporaba podatkov za obdelavo vašega naročila vključuje naslednje namene:

Osebne podatke v ta namen uporabljamo le za obdobje, ki je nujno potrebno za obdelavo vašega naročila ali reševanje pogodbenih obveznosti, kot so reklamacije.

Obdelava na podlagi zakonitega interesa – Nakupi

Če opravite nakup pri nas, hranimo vaše identifikacijske in kontaktne podatke ter podatke o vaših naročilih na podlagi našega zakonitega interesa (brez vašega soglasja) za namene varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora. V tem primeru naš zakoniti interes vključuje varovanje pravnih zahtevkov in nadzor nad rednim izvajanjem naših storitev.

Dodatno na podlagi našega zakonitega interesa (brez vašega soglasja) obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, vaše nastavitve in podatke o naročilih (če kasneje opravite nakup) za naslednje namene:

Pomembno je omeniti, da lahko za vse zgoraj navedene namene kadarkoli izklopite personalizacijo in prilagojene ponudbe pod zavihkom Nastavitve zasebnosti.

Če ste torej pri nas opravili nakup izdelka, vas lahko nagovorimo s prikrojeno ponudbo za podaljšano garancijo. Na podlagi vašega nakupa lahko sklepamo tudi, v katero skupino strank spadate. Na podlagi tega vam lahko pošljemo ponudbo za sorodne artikle, ki bi vas lahko zanimali. Če pri nas nimate računa, ponudb ne bomo prilagajali glede na to, kakšno blago ste na naših spletnih straneh iskali, niti glede na to, katere povezave ste v poslanih ponudbah odprli.

Obdelava za namene raziskave NPS in zaščito pravnih zahtevkov

Za namene oblikovanja ponudb po meri in prikrojenih oglasov, ki se prikazujejo na spletnih straneh, uporabljajo vaše podatke o naročilih. Za oceno vašega zadovoljstva z njihovimi storitvami izvajajo raziskavo NPS (Net Promoter Score), ki se pošlje naključno izbranim uporabnikom, ki so v prejšnjem mesecu opravili nakup. Rezultate te ankete uporabljajo izključno za lastno uporabo.

Za zaščito pravnih zahtevkov, vzdrževanje notranjih evidenc in nadzor obdelujejo vaše osebne podatke za obdobje 3 let, ter še 1 leto po izteku tega obdobja v primeru terjatev, ki so uveljavljene do konca zastaralnega roka. V primeru pravnih, upravnih ali drugih postopkov obdelujejo vaše osebne podatke za obdobje, ki je potrebno za trajanje takšnega postopka in še do izteka preostalega dela zastaralnega roka po zaključku postopka. Zastaralni rok znaša 5 let po potrebi še dodatno leto po njegovem izteku v primeru uveljavljenega zahtevka ob koncu zastaralnega roka.

Za ostale navedene namene uporabljamo osebne podatke največ 6 mesecev,

Zoper tovrstne obdelave, ki se izvajajo na podlagi našega zakonitega interesa, lahko podate ugovor.

Varnost podatkov

Vaše osebne podatke skrbno varujemo pred nepooblaščenim dostopom, zlorabo ali razkritjem. Naše spletne strani uporabljajo ustrezne varnostne ukrepe za zaščito vaših podatkov.

Obdelava na podlagi izpolnjevanja pravnih obveznosti

Tudi mi moramo izpolnjevati določene obveznosti, ki jih predpisujejo zakoni. Če vaše osebne podatke obdelujemo iz tega razloga, vašega soglasja za tovrstno obdelavo podatkov ne potrebujemo. Na tej pravni podlagi obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, podatke o naročilih, in sicer zaradi upoštevanja vsakokrat veljavnih zakonov, ki so v času sestave predmetnega memoranduma še posebej naslednji:

V ta namen uporabljamo osebne podatke največ 10 let (plus tekoče leto) po zadnjem izdanem dokumentu glede vašega naročila .

Če ste naslovnik blaga ali storitev, ki so bili naročeni pri spletni trgovini shop.adriapower.si, vaši osebni podatki se obdelujejo na naslednje načine:

  1. Na podlagi zakonitega interesa za pripravo, sklenitev in izvajanje pogodbe z njihovo stranko: To pomeni, da vaše podatke uporabljajo za izvajanje naročila in za zagotavljanje storitev, ki jih zagotavljajo strankam, kot ste vi.
  2. Na podlagi zakonitega interesa za pridobivanje podatkov, ki jim omogočajo izboljšanje njihovih storitev: Uporabljajo vaše podatke za pridobivanje informacij, ki jim pomagajo izboljšati njihove storitve za stranke.
  3. V namen izvajanja pravnih obveznosti: Uporabljajo vaše podatke za izpolnjevanje zakonskih obveznosti, ki veljajo za njih.
  4. V namen varovanja pravnih zahtevkov in notranje evidence ter nadzora: Vaše podatke obdelujejo za varovanje pravnih interesov in za notranji nadzor nad svojimi storitvami.

Podatke, potrebne za pripravo, sklenitev in izvajanje pogodbe, uporabljajo v času, ki je nujno potreben za obdelavo naročila. Po izteku tega časa še naprej hranijo podatke na podlagi svojega zakonitega interesa za varovanje pravnih zahtevkov in notranje evidence ter nadzora. To obdobje je enako zastaralnemu roku, ki znaša 5 let, s potencialno še dodatnim letom po izteku v primeru uveljavljenega zahtevka ob koncu zastaralnega roka. V primeru sprožitve sodnih, upravnih ali drugih postopkov obdelujejo vaše osebne podatke v času, ki je nujno potreben za izvedbo takšnih postopkov, ter do izteka preostalega dela zastaralnega roka po zaključku postopka.

Če imate pomisleke glede obdelave podatkov na podlagi zakonitega interesa, se lahko obrnete na adriapower.si za več informacija ali preko elektronske pošte info@adriapower.si

Če komunicirate z Adria Power preko različnih kanalov, kot so klicni centri, elektronska pošta, klepetalnice in družbena omrežja, vaše identifikacijske in kontaktne podatke ter zapise medsebojne komunikacije, vključno s posnetki pogovorov, obdelujejo na podlagi zakonitega interesa za naslednje namene:

  1. Obdelava vaših zahtev: Vaše zahteve obravnavajo, še posebej, če se nanašajo na naročila. To obdelavo lahko izvedejo tudi na podlagi izvajanja pogodbe z vami, če ste pri njih opravili nakup.
  2. Evidenca vaših zahtev: Za namene preverjanja rednega in pravočasnega izpolnjevanja zahtev.
  3. Dokazovanje prejema in obdelave zahtev: Da lahko dokažejo, da so prejeli in obdelali vaše zahteve, na primer pri naročilu izdelkov ali uveljavljanju reklamacij.
  4. Analiza zahtev za izboljšanje kakovosti storitev: Za izboljšanje kakovosti storitev, ki jih ponujajo.

Vaši osebni podatki za te namene se hranijo običajno 3 mesece. Če ste naročilo oddali preko njihovih kanalov, se podatki lahko hranijo za zaščito pravnih zahtevkov v obdobju zastaranja 5 let, s potencialno še dodatnim letom po poteku veljavnosti v zvezi s terjatvami, ki so uveljavljene na koncu zastaranja. V primeru pravnih, upravnih ali drugih postopkov pa se vaši osebni podatki obdelujejo v obsegu, ki je potreben za trajanje takšnih postopkov in do izteka preostalega dela zastaranja po njihovem zaključku.

Če imate pomisleke glede obdelave podatkov na podlagi zakonitega interesa, se lahko obrnete na Adria Power za več informacij.

Če obiščete prevzemno mesto ali njegovo okolico, se vaši posnetki iz sistemov videonadzornih kamer obdelujejo na podlagi zakonitega interesa Adria Power, in sicer za namen zaščite premoženja in varnosti oseb, ki se gibljejo v trgovini in njeni okolici. Ta obdelava se izvaja brez vašega izrecnega soglasja.

Osebne podatke v ta namen hranijo 2 meseca. Če imate kakršnekoli pomisleke glede te obdelave podatkov, lahko najdete več informacij na njihovi spletni strani.

Če pa se odločite za osebni prevzem naročenega blaga, vam Adria Power ponudi najbližje prevzemno mesto na podlagi lokacije, ki jo izpeljejo iz vašega IP naslova. Če želite še natančnejšo določitev najbližjega prevzemnega mesta, lahko s svojim soglasjem omogočite uporabo vaše natančne lokacije, ki jo pridobijo iz vašega spletnega brskalnika. Vendar pa je pomembno omeniti, da ta podatkovna obdelava za ta enkraten namen ne hrani vaših podatkov in ne uporablja vaše lokacije za druge namene. Vašega soglasja za tovrstno uporabo podatkov ni mogoče umakniti.

Kdo obdeluje vaše osebne podatke in s kom jih delimo?

V večini primerov obdelujemo vaše podatke za lastne namene kot njihov upravljavec. V takšnem primeru vaše podatke posredujemo našim partnerjem za zagotavljanje plačil, prevoza in drugih zadev, povezanih z vašim naročilom. Podatke posredujemo tudi našim obdelovalcem, ki jih obdelujejo v skladu z našimi navodili. Z vašim soglasjem lahko podatke posredujemo tudi oglaševalskim in družbenim omrežjem za prikazovanje oglasov po meri na drugih spletnih straneh.

Vse opisane osebne podatke obdelujemo mi kot upravljavec. To pomeni, da mi določamo zgoraj opredeljene namene, v katere vaše osebne podatke zbiramo in načine obdelave ter odgovarjamo za ustrezno izvajanje le-te.

Vaše osebne podatke lahko posredujemo tudi drugim subjektom, ki imajo prav tako funkcijo upravljavca, in sicer:

  • v zvezi z obdelavo vašega naročila našim partnerjem, ki so vključeni v obdelavo naročila, kot je navedeno v razdelku Če pri nas opravite nakup, konkretno pa
    • partnerjem, ki upravljajo s plačilnimi sistemi za zagotavljanje plačil, še posebej v zvezi s plačilnimi karticami, predvsem pa Six Payment Services (Austria) GmbH, Marxergasse 1B, A-1030 Wien, Austria, ATU 15355906; Erste Card d.o.o., Dunajaska cesta 129, 1000 Ljubljana, Slovenia, DŠ SI39435423; Banka Intesa Sanpaolo d.d., Pristaniška ulica 14, 6000 Koper, Slovenija, DŠ SI98026305; PayU S.A., ul. Grunwaldzka 182, 60-166 Poznań, Republika Poljska, NIP: 779-23-08-495;
    • transportnim partnerjem, predvsem družbam Pošta Slovenije d.o.o., Slomškov trg 10, 2500 Maribor, Slovenija, DŠ 25028022 in DPD d.o.o., Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana-Šentvid, Slovenija, DŠ SI46749845, če vam dostavljajo naročeno blago;
    • dobavitelju blaga ali servisnemu centru pripadajočega proizvajalca v zvezi z reklamacijo naročenega blaga ali storitve;
  • na podlagi vašega soglasja oglaševalskim in družbenim omrežjem, kot je opisano v razdelku Uporaba piškotkov in drugih tehnologij, posredovanje podatkov oglaševalskim in družbenim omrežjem, in sicer poimensko:

Za obdelavo osebnih podatkov uporabljamo tudi storitve drugih obdelovalcev, ki obdelujejo osebne podatke samo v skladu z našimi navodili ter v namene, ki so opisani v razdelku Zakaj obdelujemo osebne podatke in zakaj smo do tega upravičeni?. Med takšne obdelovalce sodijo:

  • ponudniki računalniških storitev v oblaku in drugi dobavitelji tehnologij ter podpore, kot so
    • GoodData s.r.o. Czech Rep. Matična št.: 27729095,
    • Microsoft Ireland Operations Ltd., headquartered One Microsoft Place South County Business Park Leopardstown Dublin 18, D18 P521, Irska
  • upravitelji orodij za trženje, kot so, ki nam pomagajo pri optimizaciji spleta in personalizaciji vsebin ter ponudb za vas;
    • Optimics s.r.o. Matična št.: 28942019 (storitve Google Analytics),
    • Inbehave s.r.o. Matična št.: 02692945 (storitve Zeerat),
    • Optimizely, B.V. s sedežem v Nes 76 1012 KE Amsterdam,
    • Google Ireland s sedežem v Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska (storitve BigQuery, ChannelAdvisor),
    • ChannelSight Ltd. s sedežem v 1 O’Connell Street, Dublin 1, Irska
  • obdelovalci zunanje komunikacije, predvsem komunikacije preko SMS sporočil in klepetalnic, kot so
    • Interactive Marketing, s.r.o. Matična št.: 24814075 (storitve SMS Manager);
  • pripravo raziskave NPS o zadovoljstvu uporabnikov z našimi stroritvami kot je
    • SurveyMonkey Europe UC, s sedežem 2 Shelbourne Buildings, 2nd Floor, Shelbourne Road, Ballsbridge, Dublin 4, Irska;
  • dobavitelji snemalnih in dostopnih sistemov ter sistemov evidentiranja prihodov, nameščenih v prostorih skupine Adria Power.

Iz katerih virov pridobivamo osebne podatke?

Osebne podatke večinoma pridobivamo neposredno od vas preko naše spletne trgovine ali pri komunikacijiz vami. Nekatere druge podatke pa lahko dobivamo tudi od naših partnerjev, npr. bank ali transportnih družb.

Večinoma obdelujemo osebne podatke, ki nam jih zagotovite neposredno v okviru naročanja artiklov in storitev, med ustvaritvijo in uporabo računa ali pri komunikaciji z nami, na primer s klicnim centrom. Osebne podatke neposredno od vas pridobivamo tudi s spremljanjem vaših spletnih navad med brskanjem po naši spletni trgovini ali ob branju naših sporočil, s snemanjem klicev preko klicnih centrov ter s posnetki videonadzornih kamer v naših prevzemnih mestih in njihovi okolici.

Če pri nas opravite nakup, lahko v zvezi z izvajanjem sklenjene kupoprodajne pogodbe prejmemo dodatne podatke o vaših naročilih s strani bank, naših partnerjev, ki upravljajo plačilne sisteme, in transportnih partnerjev, npr. podatke o številki vašega računa, uspešno izvedenih plačilih ali dostavi in prevzemu blaga.

Posredovanje podatkov izven držav EU

Vaše osebne podatke lahko v nekaterih primerih posredujemo tudi v države, ki niso članice Evropskega gospodarskega prostora.

V okviru posredovanja podatkov prejemnikom, lahko vaše podatke posredujemo tudi v tretje države izven Evropskega gospodarskega prostora, v katerih ni nujno zagotovljena ustrezna raven varstva osebnih podatkov. Vsako tovrstno posredovanje bo izvedeno le v primeru, da se dotični prejemnik zaveže, da bo upošteval standardne pogodbene določbe izdane s strani Evropske komisije, ki so dostopne na naslovu http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2004:385:0074:0084:CS:PDF

Spremembe v politiki zasebnosti

Občasno lahko posodobimo to politiko zasebnosti, zato priporočamo, da jo občasno preverite. Datum zadnje posodobitve bo naveden zgoraj.

Povezave do drugih spletnih mest

Naše spletne strani lahko vsebujejo povezave do drugih spletnih mest, ki niso pod našim nadzorom. Ne prevzemamo odgovornosti za vsebino ali prakse zasebnosti teh tretjih strani. Priporočamo, da preberete politiko zasebnosti vsakega spletnega mesta, ki ga obiščete.

Pomoč in podpora

Če imate kakršnakoli vprašanja ali potrebujete pomoč glede naše politike zasebnosti, nas prosimo kontaktirajte na [kontaktni e-poštni naslov] ali preko e-pošte na [info@adriapower.si]. Naša ekipa za podporo vam bo z veseljem pomagala.

Kakšne so vaše pravice v povezavi z obdelavo osebnih podatkov?

V povezavi z vašimi osebnimi podatki imate številne pravice. Te vključujejo pravico do dostopa, pregleda, izbrisa in omejitve obdelave, prenosa, ugovora in pritožbe.

Tako kot imamo mi svoje pravice in obveznosti glede obdelave vaših osebnih podatkov, imate tudi vi v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov določene pravice. Te pravice vključujejo:

Pravica do seznanitve

Preprosto povedano, imate pravico, da izveste, kakšne podatke o vas zbiramo, v kakšne namene in kako dolgo, od kod vaše osebne podatke pridobivamo, komu jih posredujemo, kdo jih poleg nas še obdeluje in kakšne so vaše druge pravice v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov. To vse si lahko preberete v dokumentu »Varstvo osebnih podatkov strank«. Če pa vseeno niste povsem prepričani, katere osebne podatke o vas zbiramo, od nas lahko zahtevate potrdilo o tem, ali osebne podatke v zvezi z vami zbiramo ali ne, in če jih, imate pravico, da se s temi podatki seznanite. Skladno s pravico do seznanitve lahko od nas zahtevate kopijo obdelovanih podatkov, pri čemer vam bomo prvo kopijo zagotovili brezplačno, vsako nadaljnjo pa proti plačilu.

Pravica do popravka

Motiti se je človeško. Če opazite, da so osebni podatki, ki jih o vas hranimo, napačni ali nepopolni, imate pravico, da zahtevate, da jih čim prej popravimo oziroma dopolnimo.

Pravica do izbrisa

V nekaterih primerih imate pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. Vaše osebne podatke bomo v najkrajšem možnem času izbrisali, če je izpolnjen kateri od naslednjih razlogov:

  • vaših osebnih podatkov v namene, v katere smo jih obdelali, ne potrebujemo več;
  • umaknili ste soglasje z obdelavo osebnih podatkov, pri čemer gre za podatke, za obdelavo katerih je vaše soglasje nujno, mi pa hkrati nimamo drugega razloga za nadaljnjo obdelavo teh podatkov;
  • uveljavili ste svojo pravico do ugovora proti obdelavi podatkov (glej nižje razdelek Pravica do ugovora proti obdelavi podatkov) za osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa, in mi spoznamo, da zakonitih interesov, ki bi upravičevali nadaljnjo obdelavo teh podatkov, več nimamo ali
  • domnevate, da obdelava osebnih podatkov, ki jo izvajamo, ni več v skladu s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi.

Prosimo pa, da se zavedate, da, tudi če bo kateri od opisanih razlogov izpolnjen, to ne pomeni, da bodo vsi vaši osebni podatki kar takoj izbrisani. Te pravice pa ni mogoče uveljaviti v primeru, da je obdelava vaših osebnih podatkov še naprej nujna za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti ali za določitev, izvedbo ali obrambo naših pravnih zahtevkov.

Pravica do omejitve obdelave podatkov

V nekaterih primerih lahko poleg pravice do izbrisa uveljavite tudi pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov. Ta pravica vam omogoča, da v določenih primerih zahtevate, da se vaše osebne podatke posebej označi in izvzame iz kakršnihkoli postopkov obdelave – v tem primeru je učinek časovno omejen (in ne trajen kot pri pravici do izbrisa). Obdelavo osebnih podatkov moramo omejiti:

  • če spodbijate točnost osebnih podatkov, dokler se ne dogovorimo, kateri podatki so pravilni;
  • če vaše osebne podatke obdelujemo brez ustrezne pravne podlage (npr. nad predvidenim obsegom), vi pa boste namesto izbrisa takšnih podatkov dali prednost le njihovi omejitvi (npr. če boste predvidevali, da nam boste v prihodnje te podatke vseeno zagotovili);
  • če vaših osebnih podatkov več ne potrebujemo v zgoraj opisane namene, vi pa jih potrebujete za določitev, izvedbo ali obrambo svojih pravnih zahtevkov, ali
  • če vložite ugovor proti obdelavi podatkov. Pravica do ugovora je podrobneje opisana spodaj pod naslovom Pravica do vložitve ugovora proti obdelavi podatkov). V času obravnave vašega ugovora moramo obdelavo vaših osebnih podatkov omejiti.

Pravica do prenosljivosti podatkov

Imate pravico, da od nas pridobite vse svoje osebne podatke, ki ste nam jih zagotovili in ki jih obdelujemo na podlagi vašega soglasja (glej razdelek Če nam podate svoje soglasje) in na podlagi izvajanja pogodbe. Vaše osebne podatke vam posredujemo v strukturirani, ustaljeni in strojno čitljivi obliki. Enostaven prenos podatkov je mogoč samo za podatke, ki jih avtomatizirano obdelujemo v naših elektronskih podatkovnih zbirkah.

Pravica do ugovora proti obdelavi podatkov

Na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, imate pravico do ugovora proti obdelavi osebnih podatkov, ki temelji na točki (e) ali (f) člena 6(1) UREDBE (EU) 2016/679 ter do ugovora proti obdelavi podatkov za namene neposrednega trženja. Vaše podatke bomo takoj prenehali obdelovati za tržne dejavnosti; v drugih primerih bomo storili enako, v kolikor ne bomo imeli zakonitih razlogov za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi pravicami ali za uveljavljanje pravnih zahtevkov.

Pravica do pritožbe

Uveljavitev zgoraj navedenih pravic nikakor ne vpliva na vašo pravico, da vložite pritožbo pri pristojnem organu. To pravico lahko uveljavite zlasti v primeru, če domnevate, da vaše osebne podatke obdelujemo neupravičeno oziroma v nasprotju s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi. Nad obdelavo podatkov, ki jo izvajamo z naše strani, se lahko pritožite Informacijskemu pooblaščencu na naslov Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana.

Kako lahko uveljavite določene pravice?

Pokličite ali pa pišite, da vam lahko pomagamo pri uveljavljanju pravic.

Najhitrejši način uveljavljanja pravic na straneh Adrie Power je z pisanjem na info@adriapower.si. V primeru nejasnosti ali vprašanj v zvezi z obrazcem lahko kontaktirate našo službo za pomoč uporabnikom (info@adriapower.si, tel.: 051-766-308) in naši sodelavci vam bodo pomagali.

Vaš zahtevek bomo izpolnili v najkrajšem možnem času, vsekakor pa v roku enega meseca. V izjemnih primerih, predvsem ko gre za kompleksnejše zahtevke, imamo pravico ta rok podaljšati za dva dodatna meseca. V primeru, da bi bilo takšno podaljšanje potrebno, in pa o razlogih zanj vas bomo seveda obvestili.

Veljavnost politike zasebnosti

Ta politika zasebnosti velja za vse AdriaPower strani in storitve ter za vse uporabnike, ki uporabljajo naše storitve. Z uporabo naših storitev se strinjate s to politiko zasebnosti.

Kontakt

Če imate kakršna koli vprašanja glede naše politike zasebnosti, nas prosimo kontaktirajte na [kontaktni e-poštni naslov] ali preko e-pošte na [info@adriapower.si].

Adria Power Shop spletna trgovina uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in prikazovanja ustrezne ponudbe in izdelke, ter analize vašega vedenja na spletnem mestu. To počnemo z uporabo piškotkov in drugih omrežnih identifikatorjev, ki lahko vsebujejo osebne podatke. Podatke dostopamo ali jih shranimo v vaši napravi. S klikom na "Strinjam se" soglašate z uporabo piškotkov ter uporabo in prenosom podatkov o spletnem vedenju. Nastavitve piškotkov, prilagoditev in oglaševanja lahko spremenite s klikom na gumb "Cookie settings". Za več informacij o obdelavi podatkov obiščite to stran: Poglej več
Nastavitve piškotkov
Strinjam se
Zavrni nenujne
Obdelava podatkov in piškotki
Politika piškotkov in zasebnosti
Cookie name Active

Kdo smo

Naše spletne strani so: https://shop.adriapower.si, https://www.adriapower.si, https://www.adriapower.com

Komentarji

Ko obiskovalci pustijo komentarje na spletnem mestu, zbiramo podatke, prikazane v obrazcu za komentarje, pa tudi IP naslov obiskovalca in niz uporabniškega agenta brskalnika, da pomagamo pri zaznavi neželenih sporočil. Anonimiziran niz, ustvarjen iz vašega e-poštnega naslova (imenovan tudi hash), lahko posredujemo storitvi Gravatar, da preverimo, ali jo uporabljate. Pravilnik o zasebnosti storitve Gravatar je na voljo tukaj: https://automattic.com/privacy/. Po odobritvi vašega komentarja je vaša profilna slika vidna javnosti v kontekstu vašega komentarja.

Medijske datoteke

Če naložite slike na spletno mesto, se izogibajte nalaganju slik s vgrajenimi podatki o lokaciji (EXIF GPS). Obiskovalci spletnega mesta lahko prenesejo in izvlečejo podatke o lokaciji iz slik na spletnem mestu.

Piškotki

Če pustite komentar na našem spletnem mestu, se lahko odločite za shranjevanje vašega imena, e-poštnega naslova in spletnega naslova v piškotke. To je za vaše udobje, da vam ni treba ponovno vnašati podatkov, ko pustite še en komentar. Ti piškotki bodo trajali eno leto. Če obiščete našo stran za prijavo, bomo postavili začasni piškotek, da ugotovimo, ali vaš brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in se zavrže, ko zaprete brskalnik. Ko se prijavite, bomo nastavili več piškotkov za shranjevanje vaših informacij o prijavi in vaše izbire pri prikazu zaslona. Piškotki za prijavo trajajo dva dni, piškotki za možnosti zaslona pa trajajo eno leto. Če izberete "Zapomni si me", bo vaša prijava veljala dve tedni. Če se odjavite iz svojega računa, bodo piškotki za prijavo odstranjeni. Če uredite ali objavite članek, bo v brskalniku shranjen dodaten piškotek. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in preprosto označuje ID članka, ki ste ga pravkar uredili. Poteče po enem dnevu.

Vgrajeni vsebine iz drugih spletnih mest

Članki na tem spletnem mestu lahko vključujejo vgrajene vsebine (npr. video posnetke, slike, članke itd.). Vgrajene vsebine iz drugih spletnih mest se obnašajo enako, kot če bi obiskovalec obiskal drugo spletno mesto. Ta spletna mesta lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, vključijo dodatno sledenje tretjih oseb in spremljajo vašo interakcijo s to vgrajeno vsebino, vključno s sledenjem vaši interakciji s vgrajeno vsebino, če imate račun in ste prijavljeni na to spletno mesto.

S kom delimo vaše podatke

Če zahtevate ponastavitev gesla, bo vaš IP naslov vključen v e-pošto za ponastavitev.

Kako dolgo hranimo vaše podatke

Če pustite komentar, se komentar in njegovi metapodatki hranijo nedoločeno. To je zato, da lahko prepoznamo in odobrimo morebitne samodejne nadaljnje komentarje, namesto da bi jih zadržali v vrsti za moderiranje. Za uporabnike, ki se registrirajo na našem spletnem mestu (če sploh), shranjujemo tudi osebne informacije, ki jih navedejo v svojem uporabniškem profilu. Vsi uporabniki lahko vidijo, urejajo ali izbrišejo svoje osebne informacije kadarkoli (razen da ne morejo spremeniti svojega uporabniškega imena). Skrbniki spletnega mesta lahko tudi vidijo in urejajo te informacije.

Kakšne pravice imate nad svojimi podatki

Če imate račun na tem spletnem mestu ali ste pustili komentarje, lahko zahtevate izvozno datoteko osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, vključno z vsemi podatki, ki ste nam jih posredovali. Prav tako lahko zahtevate, da izbrišemo vse osebne podatke o vas. To ne vključuje podatkov, ki jih smo dolžni hraniti zaradi upravnih, pravnih ali varnostnih razlogov.

Kam se pošiljajo vaši podatki

Komentarji obiskovalcev se lahko preverjajo preko avtomatizirane storitve za zaznavanje neželenih sporočil.  
Shrani nastavljeno
Nastavitve piškotkov